Volkoren spaghetti met romige camembertsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren spaghetti met romige camembertsaus

Volkoren spaghetti met romige camembertsaus

met broccoli, courgette en ui

Camembert is ontstaan aan het eind van de 18e eeuw in het gelijknamige Franse dorpje. Wist je dat camembert pas in de vorige eeuw zijn witte kleur heeft gekregen?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Courgette

1 snufje

Nootmuskaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4086 kJ
Energie (kcal)977 kcal
Vetten59.3 g
waarvan verzadigd25.4 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels15.2 g
Eiwitten35.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Kleine kom
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta en broccoli. Snijd de ui in partjes. Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten roosteren
2

Meng in een kom de ui en courgette met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan met water. Kook de pasta 5 minuten (zie Tip). Voeg de broccoli toe en kook nog 5 - 7 minuten verder. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Kaassaus maken
3

Snijd de camembert in grove stukken. Voeg de kookroom, de mosterd, de geraspte kaas en de camembert toe aan een steelpan. Laat het geheel smelten op laag vuur in 8 - 10 minuten. Blijf tussendoor goed roeren zodat je een gladde saus krijgt. 

 

Groenten op smaak brengen
4

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn. Meng in een kleine kom de knoflook en de verse kruiden met 1 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de geroosterde groenten met de kruidenolie op de bakplaat.

Mengen
5

Rasp de nootmuskaat en breng de kaassaus op smaak met 1 mespuntje nootmuskaat per persoon, peper en zout. Voeg de saus toe aan de pasta en broccoli. Meng goed door elkaar en voeg eventueel nog extra kookvocht van de pasta toe als de saus te droog lijkt.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti met kaassaus over diepe borden. Leg de groenten met kruidenolie erop.