Romige masala linzensoep met naanbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige masala linzensoep met naanbrood

Romige masala linzensoep met naanbrood

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel

Receptontwikkelaar Selma: “Dahl is een van mijn favoriete gerechten en inspireerde mij om deze soep te maken. Dankzij de voorgesneden groenten, voorgekookte linzen en veel smaakmakers als gember en garam masala, maak je met dit recept een supersnel, voedzaam maar smaakvol gerecht!”

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Garam masala

½ pak(ken)

Linzen

125 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Mix van gesneden wortel en ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

125 ml

Kokend water

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3642 kJ
Energie (kcal)871 kcal
Vetten44.1 g
waarvan verzadigd22.6 g
Koolhydraten88.3 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels20.8 g
Eiwitten22.4 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Soeppan
Kleine kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en kook het water in de waterkoker.
  • Bak de naan 2 - 3 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de knoflook in grove stukken.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de gemberpuree, de voorgesneden groenten en de garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 1 minuut.
Soep maken
2
  • Voeg de linzen, zonder ze eerst af te gieten, toe aan de soep.
  • Voeg de passata en de kokosmelk toe.
  • Giet het kokende water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Breng aan de kook en laat 5 - 7 minuten zachtjes sudderen.
Yoghurtsaus maken
3
  • Snijd ondertussen de koriander, inclusief de steeltjes, grof.
  • Ris de muntblaadjes van de takjes. Snijd de muntblaadjes grof.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de munt en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de wittewijnazijn toe aan de soep. Pureer met een staafmixer tot de gewenste textuur (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met de yoghurtsaus.
  • Garneer met het amandelschaafsel en de overige koriander.
  • Besprenkel met de extra vierge olijfolie en serveer met het naanbrood.

Tip: Is de soep nog te dik? Maak hem naar smaak dunner door beetje bij beetje meer water toe te voegen.