W20_superconvenience_veggie_use EID: wok oosters - try to use precooked rice
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

W20_superconvenience_veggie_use EID: wok oosters - try to use precooked rice

with Cucumber and Peanuts

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Avocado

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Sambal

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Water

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2440 kJ
Energie (kcal)583 kcal
Vetten41.7 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten30.4 g
waarvan suikers25.1 g
Vezels3.7 g
Eiwitten19.9 g
Zout2.4 g

Instructies

1
  • Transfer the pre-steamed rice with the white wine vinegar to a microwave-safe bowl and cover the bowl with plastic wrap and poke a few holes in the wrap.
  • Microwave on high for 4 - 5 minutes on 800 Watt in the microwave (see Tip). 
  • Crush or mince the garlic.

 

Tip: No microwave? No problem! Add the rice to the frying pan and fry for 5 minutes over medium heat. Stir regularly.

2
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a frying pan over medium-high heat.
  • When the oil is nice and hot, fry the tempeh for 4 - 5 minutes.
  • In the last minute, add the garlic, honey, ketjap, water and sambal to taste (see pantry for amounts).
3
  • Halve and pit the avocado, then remove the skin and slice the flesh.
  • Cut the cucumber in slices.
  • In a small bowl, mix the mayonnaise with the sweet chilli sauce.
4
  • Serve the rice in a bowl. 
  • Add the tempeh, cucumber and avocado on top.
  • Drizzle the sweet and spicy mayonnaise over it. 
  • Garnish with the furikake.