topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza met salami en kip

Pizza met salami en kip

met uienchutney, puntpaprika en rucola

Nieuw ingrediënt in je box! Deze geraspte mozzarella is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook net zo lekker zacht en romig van smaak zoals onze mozzarellabol.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

3 plak(ken)

Salami

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

50 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4589 kJ
Energie (kcal)1097 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten115.1 g
waarvan suikers22.6 g
Vezels7.3 g
Eiwitten60.5 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Kom
Large Frying Pan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verhit de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de kip in blokjes van 1 cm.
  • Snijd de ui in halve ringen en snijd de puntpaprika in dunne reepjes.

Tip: Laat het pizzadeeg in de koelkast liggen tot stap 3 voor het beste resultaat.

Kip bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 2 - 3 minuten.
  • Voeg de ui en paprika toe en bak 2 - 3 minuten verder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kom de passata met de Siciliaanse kruiden, zwarte balsamicoazijn en de suiker. Breng op smaak met peper en zout.
Pizza maken
3
  • Rol het pizzadeeg uit en leg de benodigde hoeveelheid deeg op een bakplaat met bakpapier.
  • Smeer de tomatensaus over het deeg. Verdeel de salami, kip en groenten eroverheen.
  • Verdeel de mozzarella eroverheen.
  • Bak 12 - 14 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin kleurt.
Serveren
4
  • Verdeel de pikante uienchutney over de pizza.
  • Garneer met de rucola en veldsla.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.