Zalmfilet met zeekraal en beurre blanc
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmfilet met zeekraal en beurre blanc

Zalmfilet met zeekraal en beurre blanc

met citroen, venkel en aardappelpuree

In dit luxe visgerecht combineer je zachte zalmfilet met knapperige zeekraal. Om er een fris geheel van te maken, serveer je er citroenpartjes bij.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Zeekraal

½ stuk(s)

Citroen

40 gram

Beurre blanc

(Bevat Vis, Melk (inclusief lactose), Selderij, Tarwe)

Zelf toevoegen

50 ml

Water

¾ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2844 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten35.5 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels15.5 g
Eiwitten31.6 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Aluminiumfolie
Pan
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Bewaar de venkelbladeren apart ter garnering later. Snijd de venkel in partjes en voeg toe aan een ovenschaal. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel de helft van het bouillonblokje erboven. Dek af met aluminiumfolie en bak 20 - 25 minuten in de oven.

Groenten koken
2

Schil of was de aardappelen en wortels grondig. Snijd beide in grove stukken. Voeg de aardappelen en wortels toe aan een pan en zet onder water. Verkruimel het overige bouillonblokje erboven. Kook 12 - 15 minuten, bewaar een klein beetje kookvocht. Giet af en bewaar apart.

Zeekraal bakken
3

Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de citroen in 6 partjes. Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de zeekraal, ui en knoflook 3 - 5 minuten. Blus daarna af met het sap van 1 citroenpartje per persoon. Zet het vuur uit en laat de pan afgedekt staan.

Vis bakken
4

Verhit ondertussen opnieuw 1/3 van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Dep de zalm droog met keukenpapier. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid. Draai om en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie.

Saus verwarmen
5

Verhit dezelfde koekenpan van de zalm op laag vuur en verwarm de beurre blanc 2 - 3 minuten. Stamp ondertussen de aardappelen en wortels met een aardappelstamper. Voeg de overige boter en een scheutje van het bewaarde kookvocht toe en stamp tot een puree. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de puree en venkel over borden. Verdeel de zalm en zeekraal erbovenop. Besprenkel met de beurre blanc en garneer met het bewaarde venkelloof. Serveer met de overige citroenpartjes.