Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
30 gram
Kalfsjus
(Bevat Selderij)
20 gram
Pikante uienchutney
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
200 gram
Aardappelgratin
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
30 gram
Mesclun
½ stuk(s)
Appel
½ bosje(s)
Radijs
5 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
40 gram
Honing-mosterddressing
(Bevat Mosterd)
10 gram
Pistachenoten
(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de pistachenoten tot ze lichtbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten en voeg toe aan een ovenschaal. Besprenkel met de honing en breng op smaak met peper en zout.
Haal het plastic van de verpakking van de aardappelgratin en zet samen met de radijsjes in de oven. Rooster 10 - 15 minuten in de oven. Haal de radijsjes eruit en laat afkoelen. Laat de gratin in de oven staan en bak 10 minuten verder.
Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan van eerder. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant, breng op smaak met peper en zout. Snipper ondertussen de ui en voeg toe aan de varkenshaas. Kook, afgedekt, 5 - 6 minuten.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne reepjes. Snijd de verse kruiden fijn, maar houdt uit elkaar. Voeg de mesclun, radijsjes en peterselie toe aan een saladekom en bewaar apart. Voeg, kort voor serveren, de honing-mosterddressing en schep goed om.
Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie tot serveren. Voeg de kalfsjus toe samen met de uienchutney. Roer goed door en kook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.
Serveer de varkenshaas samen met de aardappelgratin en de salaade. Besprenkel het vlees met de kalfsjus. Garneer de aardappelgratin met de bieslook en garneer de salade met de pistachenoten.