Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

met broccoli en aardappeltjes met rozemarijn

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

100 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Broccoli

¼ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Bloem

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Grove mosterd

0.13 stuk(s)

[Zoutarm] kippenbouillonblokje

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2775 kJ
Energie (kcal)663 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten62.5 g
waarvan suikers26.7 g
Vezels13.9 g
Eiwitten36.4 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes, afgedekt, 15 minuten.
  • Verwijder het deksel, voeg de rozemarijn toe en bak nog 5 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes. Blancheer de broccoli 2 - 3 minuten en giet af.
Kip bakken
2
  • Snijd de ui in 8 partjes.
  • Leg de ui en broccoli op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met de overige olijfolie, breng op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 4 - 6 minuten, of tot hij gaar is. Haal uit de pan en houd apart. Pers ondertussen de sinaasappel uit.
Saus maken
3
  • Voeg aan dezelfde koekenpan de uienchutney, het sinaasappelsap, de honing, de mosterd en de bloem toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Meng goed en breng aan de kook.
  • Laat 2 - 3 minuten inkoken en indikken. Haal dan van het vuur en roer de overige roomboter door de saus.
Serveren
4
  • Serveer de aardappelpartjes, kip en broccoli op borden.
  • Besprenkel de kip met de sinaasappelsaus.
  • Serveer met mayonaise naar smaak.