W48 - Calorie Smart & Super Quick (15 min) & Veggie - No Meatreplacer - Couscous - Salad - use EID: nectarine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

W48 - Calorie Smart & Super Quick (15 min) & Veggie - No Meatreplacer - Couscous - Salad - use EID: nectarine

with pistachio nuts and basil-lemon vinaigrette

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Nectarine

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

100 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2660 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten82.1 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels11.6 g
Eiwitten18.6 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Grillpan of koekenpan
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan and crumble in the stock cube. Cook the giant couscous for 12 - 14 minutes, covered, then drain and set aside.
  • Heat a clean frying pan or grill pan over high heat. Toast the pistachio nuts until golden-brown, then remove from the pan and set aside.
2
  • In the meantime, cut the nectarine into wedges.
  • Finely chop the shallot (see Tip).
  • Cut the cucumber into crescents and halve the mini Roma tomatoes.
  • Heat a drizzle of olive oil in the same frying pan or grill pan over medium-high heat and fry the nectarine for 1 - 2 minutes per side.

Tip: fry the shallot with the nectarines if you do not like raw shallot.

3
  • Quarter the lemon. Finely chop the basil. 
  • In a salad bowl, combine the juice of 1 lemon wedge per person with the extra virgin olive oil, mustard, honey, shallot and half of the basil. Season with salt and pepper to taste.
  • Add the couscous, cucumber and tomatoes and mix well to combine. 
4
  • Serve the couscous on deep plates.
  • Top with the grilled nectarines.
  • Garnish with the goat's cheese pearls, pistachio nuts and the rest of the basil.

Did you know... goat’s cheese not only adds great flavour, but it’s also lower in salt than other cheeses such as Gouda or Parmesan.