Forel is familie van de zalm en is zacht van smaak. Van oudsher wordt forel boven beuken of eikenhout gerookt. Vroeger was dit een manier om de vis te conserveren, terwijl het nu vooral vanwege de smaak wordt gedaan. De dressing van citroen en dille is lekker fris bij de aardappelsalade.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Mini-romaine sla
½ stuk(s)
Citroen
4 bosje(s)
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Gerookte forelfilet
(Bevat Vis)
½ el
Olijfolie
1.5 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
• Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook. • Kook de krieltjes in 15 – 17 minuten beetgaar en giet af
• Snijd de rode paprika in blokjes. • Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de mini-romainesla in repen. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, rode ui en knoflook 5 – 6 minuten op middelhoog vuur.
• Pers de citroen uit en snijd de dille fijn. • Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie, honing, dille, peper en zout. • Verdeel de gerookte forel met 2 vorken in kleine stukken.
• Meng in de saladekom de dilledressing met de miniromainesla, krieltjes, paprika, ui en gerookte forel. • Verdeel over de borden en besprenkel naar smaak met het overige citroensap.