Warme appelbollen met kaneel en walnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Warme appelbollen met kaneel en walnoten

Je serveert de appelbollen met ijs of slagroom

De appel waarvan je deze bollen maakt, is de Elstar appel met z’n bekende rode blos. Dit ras is ontstaan uit een combinatie van twee andere rassen: de Golden Delicious en de Ingrid Marie. De Elstar dankt zijn naam aan ‘ontdekker’ Arie Schaap. Het is namelijk een samenvoeging van zijn woonplaats Elst en zijn voornaam.

Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 4 personen

2 stuk(s)

Appel

4 stuk(s)

Bladerdeeg

(Bevat Gluten Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

2 tl

Gemalen kaneel

8 stuk(s)

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

stuk(s)

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Honing

2 el

Fijne kristalsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)0 kcal
Vetten0 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten0 g
waarvan suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten0 g
Zout0 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.

Halveer de appels.
2

Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis.

Leg op elke appelhelft 2 walnoten.
3

Leg 4 plakken bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en leg op elke plak een appelhelft. Bestrooi de appelhelften met kaneel en besprenkel met honing. Leg op elke appelhelft 2 walnoten.

Vouw het bladerdeeg dicht.
4

Vouw het bladerdeeg dicht (zie tip). Bestrooi de buitenkant van het bladerdeeg met de kristalsuiker.

Serveer met slagroom.
5

Bak de appelbollen 20 – 25 minuten in de oven, of totdat ze mooi goudbruin zijn. Serveer naar smaak met ijs of slagroom.