topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Warmgerookte makreel

Warmgerookte makreel

met fusilli en verse dille

Makreel is een vette vis die wordt gevangen in Nederlandse wateren. De vis bevat heel wat goede voedingsstoffen zoals essentiële vetten, mineralen en vitaminen. Makreel past dus perfect binnen een gezond voedingspatroon. Heerlijk met de verse dille en crème fraîche!

Allergenen :
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Peen

90 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

2 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)790 kcal
Energie (kJ)3305 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

Snijd de prei in ringen.
2

Snipper de sjalot. Snijd de prei in ringen en de peen in dunne halve plakken.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei en peen toe, bestrooi met peper en zout en bak 6 - 8 minuten.

Verdeel de makreel in kleine stukken.
5

Hak ondertussen de dille fijn en verdeel de makreel, met een vork, in kleine stukken.

Voeg de dille toe.
6

Voeg de crème fraîche en 1 - 2 el water per persoon toe aan de groenten en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fusilli, het grootste deel van de makreel en het grootste deel van de dille erdoor.

Verdeel de overige makreel over de pasta en garneer met de overige dille.
7

Verdeel het gerecht over de borden. Verdeel de overige makreel over de pasta en garneer met de overige dille.