Warmgerookte zalmsalade met aardappelgratin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Warmgerookte zalmsalade met aardappelgratin

Warmgerookte zalmsalade met aardappelgratin

met frisse dilledressing en radijsjes

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.

Allergenen :
Vis
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Warmgerookte zalm

(Bevat Vis)

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

½ head

Botersla

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

250 gram

Aardappelgratin

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3791 kJ
Energie (kcal)906 kcal
Vetten67 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten37.6 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels5.3 g
Eiwitten36 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de radijs in plakjes, snijd de komkommer door de helft en dan in plakjes.
  • Snijd de dille fijn.
Dressing maken
2
  • Meng in een saladekom de mayonaise, de dille en per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 el water, peper en zout. Houd een klein beetje dressing apart in een klein kommetje ter garnering.
  • Verwijder het plastic van het bakje en bak de gratin 20 minuten in de oven, of tot de gratin goudbruin kleurt.
Salade maken
3
  • Scheur de sla grof en voeg toe aan de saladekom.
  • Voeg de komkommer en de helft van de radijs toe en meng goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Verdeel de overige radijs erover, scheur de zalm in stukken en verdeel over de salade.
  • Besprenkel met de overige dressing en het zwarte sesamzaad. Serveer met de aardappelgratin. 

Weetje: Wist je dat zalm essentiële vetzuren bevat zoals omega 3? Deze moet je uit je voeding opnemen want je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Je krijgt al voldoende omega-3 binnen als je 1 keer per week vis eet, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.