Watermeloensalade met witte kaas en vers basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Watermeloensalade met witte kaas en vers basilicum

Watermeloensalade met witte kaas en vers basilicum

om te delen | met crema di balsamico

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze salade met watermeloen en komkommer maak je af met witte kaas, vers basilicum en balsamicocrème!

Labels:
Recept
Allergenen :
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

10 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Ui

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

500 gram

Watermeloenstukjes

100 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Zwarte peper

2 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1557 kJ
Energie (kcal)372 kcal
Vetten24.3 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten26.5 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels4.1 g
Eiwitten11.6 g
Zout1.3 g

Instructies

1
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd vervolgens in halve maantjes.
2
  • Voeg de watermeloen toe aan een serveerschaal en meng met de komkommer en ui.
  • Voeg de extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper. Meng goed.
3
  • Verkruimel de witte kaas.
  • Pluk de basilicumblaadjes van de takjes.
  • Snijd de helft van de basilicumblaadjes fijn en roer door de salade.
4
  • Besprenkel de salade met de balsamicocrème.
  • Bestrooi met de witte kaas en de overige basilicumblaadjes.