Wildzijnburger met mosterdroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzijnburger met mosterdroomsaus

Wildzijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree en sperziebonen met wortelen

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

50 gram

Wortel

250 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

½ el

Rode wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3454 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers11 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Aardappelstamper
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen en de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in plakjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

Puree maken
2

Kook de aardappelen met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
3

Kook de sperziebonen en plakjes wortel afgedekt in 8 – 10 minuten gaar in de andere pan met deksel. Giet af, bewaar ze in de pan en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak op de helft de sjalot en knoflook mee. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten indikken. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten op smaak brengen
5

Voeg vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon en de overige sjalot en knoflook toe aan de pan met sperziebonen en wortel. Verhit nog 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree en de burger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.