Wildzwijnburger met bospeenpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnburger met bospeenpuree

Wildzwijnburger met bospeenpuree

met coppa di Parma, spruitjes en walnoten

Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn - dat net als het varken een omnivoor is.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

⅕ bosje(s)

Bospeen

200 gram

Spruiten

15 gram

Walnoten

25 gram

Coppa di Parma

200 gram

Mosterdcress

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

Zelf toevoegen

5 ml

[Plantaardige] melk

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1.5 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)976 kcal
Energie (kJ)4084 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers16 g
Vezels18 g
Eiwitten42 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan
Aardappelstamper
Aluminiumfolie

Instructies

Koken
1

Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd het loof van de bospeen af, halveer eventueel grote bospenen in de lengte en snijd in stukken van 5 cm. Kook de aardappelen en bospeen in een van de pannen in 15 - 17 minuten gaar. Kook de spruiten 4 minuten in de andere pan. Giet af en spoel de spruiten onder koud water zodat ze niet verder garen.

Walnoten roosteren
2

Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Rooster de walnoten tot ze beginnen kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Trek ondertussen de coppa di Parma uit elkaar in kleinere stukken. Knip de mosterdcress los van het plantje.

Spruiten bakken
3

Snipper de sjalot. Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spruiten met de helft van de sjalot 8 minuten al roerend aan. Voeg dan de coppa di Parma toe aan de pan met spruiten. Bak nog 2 minuten op hoog vuur of tot de coppa di Parma goed is aangebakken.

Tip: Heb je erg grote spruiten gekregen? Snijd ze dan eventueel doormidden zodra ze zijn afgekoeld.

Puree afmaken
4

Giet de aardappelen en bospeen af en stamp fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk toe en per persoon: 1/2 el boter en 1 tl mosterd. Meng goed. Breng de puree op smaak met peper en zout. Houd de puree warm op laag vuur.

Wildzwijnburger bakken
5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 3 minuten per kant. Voeg de overige sjalot toe wanneer je de burger omdraait. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg een scheutje water toe aan de koekenpan en per persoon: 1/2 el boter en 1/2 tl mosterd. Kook kort in en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de puree op de borden. Leg de burger en de spruitjes ernaast. Garneer de spruitjes met de walnoten en de puree met de mosterdcress. Serveer met de jus.