Wildzwijnworstjes met ratatouille en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnworstjes met ratatouille en krieltjes

Wildzwijnworstjes met ratatouille en krieltjes

Met een groentestoof van rode ui, peen en groene paprika

De groenten stoof je in tomatentapenade en groentebouillon. Door deze Franse bereidingswijze komen de smaken van de groenten goed samen. Bij de ratatouille serveer je worstjes van wilde zwijnen afkomstig van de Veluwe. De worstjes zijn alvast voorgekruid met onder andere gember, kardemom en cayennepeper.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Rode ui

⅓ stuk(s)

Peen

½ stuk(s)

Groene paprika

40 gram

Tomatentapenade

(Bevat Vis)

2 stuk(s)

Wildzwijn-rundersaucijs

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)707 kcal
Energie (kJ)2958 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten17 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan
Wok
Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon. Was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in vieren en de kleine doormidden. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met peper en zout.

Snijd de peen klein.
2

Snipper ondertussen de rode uien. Snijd de peen klein. Snijd de paprika in blokjes.

Bak de groenten.
3

Verhit ⅓ van de olijfolie in een andere wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen, groene paprika, bouillon, zwarte balsamicoazijn en de tomatentapenade toe en breng afgedekt aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Haal na 5 minuten de deksel van de pan zodat het vocht verdampt en breng op smaak met peper en zout.

Bak de worstjes.
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Prik de wildzwijnworstjes op 2 plekken in en bak, afgedekt, 10 minuten.

Verdeel de wildzwijnworstjes, de ratatouille en de krieltjes over de borden.
5

Verdeel de wildzwijnworstjes, de ratatouille en de krieltjes over de borden.