Witte kaas uit de oven met orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Witte kaas uit de oven met orzo

Witte kaas uit de oven met orzo

met geroosterde groenten en paprikasaus

In dit recept gaat het hele blok witte kaas in de oven. De kaas smelt en vormt een heerlijke romige saus voor bij de orzo.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2539 kJ
Energie (kcal)607 kcal
Vetten25.4 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten68.5 g
waarvan suikers12 g
Vezels12.3 g
Eiwitten22.4 g
Zout2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de paprika eerst in smalle repen en vervolgens door de helft.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. 
  • Laat de witte kaas heel. Besmeer elke wittekaasplak met 1/2 el geroosterde-paprikasaus.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Ovenschaal vullen
2
  • Voeg de gesneden paprika, ui en courgette toe aan een ovenschaal.
  • Meng de groenten met de zwarte balsamicoazijn, Italiaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Leg de hele witte kaas in het midden van de ovenschaal op de groenten en bak 20 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De ovenschotel is klaar als de groenten beetgaar zijn en de witte kaas goed zacht is geworden.

Orzo koken
3
  • Verhit een hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur.
  • Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut.
  • Voeg ruim water toe, breng aan de kook en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.
Serveren
4
  • Giet de orzo af en meng in de ovenschotel met de witte kaas en groenten.
  • Meng de overige geroosterde-paprikasaus door het geheel.
  • Verdeel de ovenschotel over de borden.