Worstenbroodjes op z'n Vlaams
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Worstenbroodjes op z'n Vlaams

Worstenbroodjes op z'n Vlaams

met wortelsalade en appelmoes

Laat je zelfgemaakte worstenbroodjes glimmen - bestrijk de bovenkant van het deeg met geklutst ei of melk voor ze in de oven gaan.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Paarse wortel

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

30 ml

Water

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3824 kJ
Energie (kcal)914 kcal
Vetten56.4 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten71.8 g
waarvan suikers31.2 g
Vezels12.7 g
Eiwitten25.6 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan met deksel
Rasp
Saladekom

Instructies

Worstenbroodje maken
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Halveer de benodigde hoeveelheid bladerdeeg in de lengte. Snipper de ui. Snijd de krulpeterselie fijn.
  • Meng in een grote kom het gehakt, de ui, de panko, de helft van de krulpeterselie en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door.
  • Vorm 1 worst per persoon. Zorg dat elke worst even lang is als de bladerdeegstrook en leg de worst er in het midden op.
Worstenbroodje bakken
2
  • Vouw het bladerdeeg om de worst heen. Bestrijk het laatste randje met water zodat je het broodje goed dicht kunt plakken.
  • Vouw ook de uiteinden dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
  • Kerf het bladerdeeg kruislings in en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt (zie Tip).

Tip: Zie je dat de broodjes niet gelijkmatig bruin worden? Zet de bakplaat dan halverwege omgedraaid terug in de oven.

Appelmoes maken
3
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Voeg de appel, de honing en het water toe aan een steelpan met deksel. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur koken.
  • Haal de pan van het vuur en prak de appel grof met een vork. Bewaar de appelmoes afgedekt tot serveren. 
Salade mengen
4
  • Rasp de wortel fijn.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de extra vierge olijfolie en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de geraspte wortel en de overige peterselie door de dressing.
  • Serveer de worstenbroodje met de salade en de appelmoes.