Wortel-gembersoep met gepofte pompoenpitjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Wortel-gembersoep met gepofte pompoenpitjes

en bruine mini tortillas met parmesaanse kaas

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Gele wortel

125 ml

Kokosmelk

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

3.75 ml

Basilicumcrème

1.98 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2762 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels20 g
Eiwitten17.5 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Soeppan
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

1

Snipper de ui. Rasp de gember. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en gember 5 minuten. Roer af en toe.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de wortel en snijd in plakjes. Voeg de wortel en knoflook toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en per persoon: 1/4 bouillonblokje en 250 ml water. Breng aan de kook en laat vervolgens 15 minuten zachtjes pruttelen tot de wortel gaar is. Verwarm de oven op 200 graden.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

3

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten 5 minuten, tot ze beginnen te geuren en zet opzij. Pers de sinaasappel uit. Rasp de parmigiano. Smeer de tortilla's in met extra vierge olijfolie, peper en zout en verdeel de geraspte kaas over de tortilla's. Bak de tortilla's in de oven wanneer de soep nog 3 - 5 minuten moet koken.

4

Pureer de soep met een staafmixer of een keukenmachine. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden. Garneer de soep met de pompoenpitten en basilicumcreme naar smaak. Serveer met de kaas-tortilla's.