Wist je dat deze groenteburger voor wel 60% uit wortel en pompoen bestaat? Vol voedingsstoffen én smaak met onder andere kurkuma, gember, kaneel en anijszaad.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Aardappelen
0.99 tl
Paprikapoeder
½ stuk(s)
Ui
150 gram
Sperziebonen
1.5 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Wortel-pompoenburger
1 stuk(s)
Maanzaadbroodje
30 gram
Smokey tomatenketchup
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
15 gram
Geraspte belegen kaas
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelen 25 - 30 minuten in de oven. Zorg dat er nog ruimte in de oven is voor het broodje.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snipper de ui. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Snijd de helft van pruimtomaat in blokjes en de andere helft in plakken.
Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe en bak ze 2 - 3 minuten afgedekt mee. Breng op smaak met peper en zout. Bak het kaiserbroodje 6 - 8 minuten.
Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortel-pompoenburger 2 - 3 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut de geraspte belegen kaas over de wortel-pompoenburger en laat, afgedekt met deksel, smelten.
Tip: Begin met deze stap als de aardappelen nog 15 minuten moet garen of houd warm met de deksel op de pan tot serveren.
Meng de tomatenketchup en de mayonaise in een kleine kom.
Snijd het broodje open, smeer in met de helft van het sausje, leg de wortel-pompoenburger en plakken tomaat erop. Verdeel de sperziebonen met tomatenblokjes en de aardappelblokjes ernaast. Garneer met de overige saus.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.