Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

met basilicum en ciabatta

.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Selderij
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

125 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2718 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Staafmixer

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

.
2

Snijd de wortel in dunne, halve plakken en de tomaat in parten. Scheur het basilicum klein.

.
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de tomaat toe en roerbak 4 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur.

.
4

Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven. Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur in kleine stukjes.

.
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (zie TIP). Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de ciabatta open en beleg met de helft van de mozzarella.

.
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige mozzarella en het basilicum. Serveer met de ciabatta.