Wortel-tomatensoep met romige burrata op ciabatta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortel-tomatensoep met romige burrata op ciabatta

Wortel-tomatensoep met romige burrata op ciabatta

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden

Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

1 bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2830 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels18 g
Eiwitten27.1 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes en snijd de tomaat in partjes.
  • Snijd het basilicum fijn.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Soep maken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de wortel en de tomaat toe en roerbak 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de Siciliaanse kruiden toe en bak 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij.
  • Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur.
Soep pureren
3
  • Snijd de broodjes open en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 4 - 6 minuten in de oven.
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (zie Tip).
  • Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Liever een kruidigere soep? Pureer dan het basilicum mee met de groenten.

Serveren
4
  • Verdeel de burrata over de broodjes en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over soepkommen en garneer met het basilicum. 
  • Serveer het broodje ernaast.