Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met een salade van mais, tomaat en yoghurt-chilisaus

Het wortelbroodje in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant meer vezels, maar minder zout en helemaal geen toegevoegde suiker. Het resultaat is lekker én voedzaam.

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Sesamzaad
Soja
Gerst
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

0.12 stuk(s)

Rode peper

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja, Gerst, Tarwe)

2 stuk(s)

Pruimtomaat

25 gram

Radicchio & ijsbergsla

50 gram

Mais

25 gram

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)482 kcal
Energie (kJ)2015 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers17 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Gehaktballetjes bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, rode peper en kipgehaktballen 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.

Salade  maken
3

Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Meng in een saladekom de tomatenblokjes en mais met de gemengde sla.Meng in een kleine kom de yoghurt met de zoet-pittige chilisaus.

Serveren
4

Snijd de broodjes open en vul ze met 3 gehaktballetjes per persoon en de ui. Schep er een klein beetje yoghurt-chilisaus op. Meng de overige yoghurt-chilisaus door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de broodjes met de salade ernaast.