Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met salade van mais, tomaat en chili-mayonaise

De receptuur van het wortelbroodje is speciaal voor HelloFresh aangepast: meer vezels, minder zout en geen toegevoegde suikers. Het resultaat is lekker én voedzaam! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

0.12 stuk(s)

Rode peper

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Wortelbroodje

2 stuk(s)

Tomaat

55 gram

Mais in blik

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)696 kcal
Energie (kJ)2911 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels9.4 g
Eiwitten32 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Gehaktballen bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, rode peper en kipgehaktballen 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Salade maken
3

Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tomatenblokjes, mais en de gemengde sla door de dressing. Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4

Snijd de broodjes open en vul ze met 3 gehaktballen per persoon en de ui. Schep er een klein beetje chili-mayonaise op. Meng de overige chili-mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de broodjes met de salade ernaast.