De receptuur van het wortelbroodje is speciaal voor HelloFresh aangepast: meer vezels, minder zout en geen toegevoegde suikers. Het resultaat is lekker én voedzaam! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
0.12 stuk(s)
Rode peper
3 stuk(s)
Kipgehaktballetjes met Mexicaanse kruiden
1 stuk(s)
Wortelbroodje
2 stuk(s)
Tomaat
55 gram
Mais in blik
25 gram
Radicchio en ijsbergsla
20 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
¼ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, rode peper en kipgehaktballen 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tomatenblokjes, mais en de gemengde sla door de dressing. Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.
Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.
Snijd de broodjes open en vul ze met 3 gehaktballen per persoon en de ui. Schep er een klein beetje chili-mayonaise op. Meng de overige chili-mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de broodjes met de salade ernaast.