Wrap met kip en honing-mosterdsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wrap met kip en honing-mosterdsaus

Wrap met kip en honing-mosterdsaus

met aardappelpartjes en frisse salade

De kruiden die dit gerecht tot leven brengen zijn komijn, korianderzaad en een snuf gedroogde chilipeper - samen maken ze van deze wraps een feestelijke maaltijd.

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1.98 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)809 kcal
Energie (kJ)3385 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.9 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Saladekom
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix en de aardappelpartjes toe aan de pan en roer goed door. Bak 20 - 25 minuten op middelhoog vuur. Schep af en toe om.

Bakken en snijden
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes en snijd de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout.

Salade maken
3

Voeg de sla, komkommer en tomaat toe aan de saladekom. Meng goed door de dressing en zet apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl mosterd en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Verpak de tortilla's per twee in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Haal de kipfilet uit de pan en snijd in reepjes van 1 - 2 cm breed.

Serveren
4

Besmeer 2 mini-tortilla's per persoon met de honing-mosterdsaus. Beleg met de kip en salade en vouw dicht. Serveer met de aardappelpartjes en de overige honing-mosterdsaus en salade.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!