Wraps met biefstuk en aardappelpartjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met biefstuk en aardappelpartjes

Wraps met biefstuk en aardappelpartjes

met zoetzure komkommer en muntmayonaise

Wist je dat oregano een van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediterraanse en Mexicaanse keuken.

Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Paprika

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Water voor saus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3813 kJ
Energie (kcal)911 kcal
Vetten49.3 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten78.4 g
waarvan suikers13 g
Vezels10.3 g
Eiwitten34.7 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een laagje water aan de kook in een hapjespan met deksel.
  • Was de aardappelen en snijd in partjes. Voeg de aardappelen toe aan de hapjespan en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten.
  • Snijd de komkommer in staafjes van 5 cm.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de komkommer toe, meng goed en bewaar apart. 
Saus maken
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, paprika, knoflook en oregano 4 - 6 minuten. 
  • Snijd de munt fijn.
  • Meng in een kleine kom de munt met de mayonaise, de aangegeven hoeveelheid water en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. 
Biefstukreepjes bakken
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
  • Voeg de biefstukreepjes toe aan de groenten en bak 1 - 2 minuten. Voeg de honing toe en breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de Griekse kruidenmix toe aan de pan met aardappelen en meng goed. Bak de aardappelen 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
Serveren
4
  • Besmeer de tortilla's met de muntmayonaise.
  • Vul de tortilla's met de groenten, biefstukreepjes, aardappelpartjes en zoetzure komkommer.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!