Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

met cranberrychutney en oregano

Wist jij dat cranberry is afgeleid van het Duitse Kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!

Labels:
Veggie
Philips Airfryer
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gedroogde oregano

40 gram

Cranberrychutney

(Bevat Mosterd)

3 stuk(s)

Bruine mini tortilla

(Bevat Gluten)

¼ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Pruimtomaat

50 gram

Radicchio & ijsbergsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3732 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers28 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes. Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl oregano.

Ui karamelliseren
2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de rode ui in de droge pan 6 - 8 minuten. Voeg daarna per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.

Halloumi bakken
3

Verhit een andere koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de halloumi in 6 - 8 minuten rondom bruin.Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Serveren
4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng met de slamix. Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat en de halloumi-frietjes. Garneer met de chutney van ui en cranberry. Meng de overige tomaat en komkommer door de sla en serveer erbij.