Wraps met kip, maïs en yoghurt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met kip, maïs en yoghurt

Wraps met kip, maïs en yoghurt

Gemaakt van Libanees platbrood

Laat je kinderen het platbrood besmeren met de yoghurtsaus!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode paprika

65 gram

Babymais

2 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

3 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

110 gram

Kipgyros

50 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

40 gram

IJsbergsla

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)747 kcal
Energie (kJ)3126 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten35 g
Zout0 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine kom
Kom
Bord

Instructies

1

Snijd de paprika in blokjes en de babymaïs in dunne plakjes. Hak of snijd de peterselie en munt fijn.

Voeg de babymaïs toe
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipgyros 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de paprika en babymaïs toe en bak 6 minuten op middelmatig vuur.

Meng de yoghurt met de kruiden tot een saus
3

Meng ondertussen in een kom de Turkse yoghurt met de helft van de peterselie, munt, peper en zout.

Meng de sla met de dressing
4

Meng in een saladekom de ijsbergsla en de overige peterselie en munt met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

5

Verhit een koekenpan op middelmatig vuur. Besprenkel het platbrood met water en verwarm het platbrood 30 seconden per kant in een droge koekenpan.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel het platbrood over de borden en smeer het platbrood in met de yoghurtsaus. Verdeel de ijsbergsla en de kipgyros met groenten over het platbrood en rol het platbrood op tot een wrap.