Yazzara is een frisse groentedip gemaakt van pompoen, wortel, room en gember. Het geeft in dit recept zowel kleur als smaak aan je wraps.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
⅓ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
80 gram
Vegetarische kipstukjes
1 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bladpeterselie
½ stuk(s)
Avocado
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
40 gram
Yazzara
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
½ el
Rodewijnazijn
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui met de za'atar 2 - 3 minuten. Voeg de vegetarische kipstukjes toe en bak in 8 - 10 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de pruimtomaat in blokjes. Hak de bladpeterselie grof. Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el rodewijnazijn. Meng er de tomaat en peterselie doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Tip:
Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de witte kaas in blokjes.
Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.
Leg op elk bord drie tortilla's. Besmeer ze met de yazzara. Zet de tomatensalade, de vegetarische kipstukjes met ui, de witte kaas en de avocado in kommetjes op tafel zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen.
Tip: Vind je het lekkerder om de tortilla's warm te serveren? Verhit ze dan kort één voor één in een koekenpan of verwarm ze tegelijk in de oven, ingepakt in aluminiumfolie.