topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalm fish & chips

Zalm fish & chips

met kruiden-yoghurtsaus en appel-komkommersla

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Allergenen :
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

5 gram

Verse dille & bieslook

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Bloem

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3166 kJ
Energie (kcal)757 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten62.4 g
waarvan suikers11 g
Vezels9 g
Eiwitten27.2 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Diep bord
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 - 1 cm breed. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Groenten snijden
2

Snijd de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd vervolgens in halve maantjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de gele wortel.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout. Meng de slamix, komkommer en wortel met de dressing. Zet de salade apart en schep af en toe om.

Vis paneren
4

Verdeel 1 el bloem per persoon over een diep bord. Kluts in een ander diep bord de eieren los met een vork. Meng in een derde diep bord de panko met het paprikapoeder, peper en zout. Snijd de koolvis in de lengte doormidden zodat je 2 stukken vis per persoon hebt. Wrijf de vis aan beide kanten in met peper en zout. Rol de stukken vis eerst door de bloem, haal ze daarna volledig door het ei en rol de vis dan door de panko tot hij helemaal bedekt is.

Vis bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de vis op te leggen na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de vis 3 – 4 minuten per kant (zie Tip). De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Tip: Test of de olie goed op temperatuur is door een pankokorrel in de pan te doen. Als de olie eromheen gaat bruisen kun je gaan bakken.

Serveren
6

Verdeel de ovenfriet en de gefrituurde vis over de borden. Serveer met de ravigotesaus en de salade.