Zalm op knolselderijpuree met frisse venkelsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalm op knolselderijpuree met frisse venkelsalade

Zalm op knolselderijpuree met frisse venkelsalade

met citroenboter en sperziebonen

Met dit recept tover je 331gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Keto
Lactose-arm
Koolhydraatarm
Pescotarisch
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen :
Selderij
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knolselderij

(Bevat Selderij)

150 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Mosterd

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1997 kJ
Energie (kcal)477 kcal
Vetten29.8 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten14.2 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels13.1 g
Eiwitten28.9 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Grote kom
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met het bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de knolselderij. 
  • Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes.
  • Kook de knolselderij 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat afgedekt staan.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
Sperziebonen bakken
2
  • Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de sperziebonen 3 - 4 minuten.
  • Blus af met een scheutje water en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal het deksel van de pan en bak de sperziebonen nog 5 - 7 minuten.
  • Houd, afgedekt, op laag vuur warm tot serveren. 
Venkel snijden
3
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.
  • Snijd de dille grof. Houd een klein deel apart ter garnering.
Salade maken
4
  • Maak in een grote kom een dressing van de dille, de helft van de citroenrasp en het sap van 1/2 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de venkel toe aan de grote kom en meng met de dressing.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Bak de zalm
5
  • Stamp de knolselderij met een aardappelstamper tot een puree. Breng op smaak met mosterd, roomboter, peper en zout. Houd op laag vuur warm tot serveren.
  • Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 3 - 5 minuten op de huid. 
  • Verlaag het vuur, voeg de knoflook toe en bak de zalm 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de overige citroenrasp, de roomboter en het sap van 1/2 citroenpartje per persoon toe. Laat de boter smelten.
Serveren
6
  • Verdeel de knolselderijpuree over de borden en serveer de zalmfilet op de knolselderijpuree.
  • Schep de citroen-knoflookboter over de zalm en garneer met de overige dille.
  • Verdeel de sperziebonen en de venkel ernaast. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.