Zalmburgers met gebakken aardappelen, salade en rabarbercompote
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmburgers met gebakken aardappelen, salade en rabarbercompote

Zalmburgers met gebakken aardappelen, salade en rabarbercompote

Een burger gemaakt van gesnipperde zalm en verse kruiden

De Hollandse rabarber kun je onverpakt een week in de koelkast bewaren. Wil je nog langer van deze seizoensgroente genieten? Vries dan de rabarber in. Kijk op ons blog voor tips hoe je dit het beste doet. Houd je na dit gerecht nog rabarbercompote over? Het is ook lekker in de yoghurt!

Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

300 gram

Aardappelen

200 gram

Rabarber, gesneden

½ stuk(s)

Komkommer

60 gram

Broccoli

2 stuk(s)

Zalmburger

(Bevat Vis, Melk (inclusief lactose), Selderij)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Honing

1 el

Rode wijnazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)607 kcal
Energie (kJ)2540 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Kom
Koekenpan

Instructies

1

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in dunne parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 20 minuten op middelhoog vuur. Breng tussendoor op smaak met peper en zout en haal na 15 minuten de deksel van de pan.

Snijd de rabarber klein
2

Was de rabarber grondig en snijd klein. Meng de honing met 100 ml water per persoon in een pan met deksel en breng aan de kook. Voeg de rabarber toe en kook, afgedekt, 3 minuten. Haal daarna de rabarber uit de pan en laat in een kom afkoelen.

Laat de rode wijnazijn inkoken
3

Zet de pan met het kookvocht van de rabarber op hoog vuur, voeg de rode wijnazijn toe en laat zonder deksel op hoog vuur inkoken tot er nog enkele eetlepels aan vocht overblijven.

4

Snijd of schaaf de komkommer ondertussen in dunne plakken, scheur de botersla klein en bewaar in een saladekom.

Bak de zalmburgers
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zalmburger 4 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper.

6

Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie en het ingekookte vocht van de rabarber. Bestrooi met peper en zout.

Serveer met de rabarbercompote
7

Verdeel de gebakken aardappelen, salade en zalmburger over de borden. Serveer met de rabarbercompote.