Zalmcarpaccio met zelfgemaakte kruidenolie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmcarpaccio met zelfgemaakte kruidenolie

Zalmcarpaccio met zelfgemaakte kruidenolie

Voorgerecht | 2 porties | Kappertjes & ingelegde rode ui

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Zoals deze zelfgemaakte carpaccio van koudgerookte zalm. Perfect als voorgerecht van een feestelijk diner!

Labels:
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

120 gram

Koudgerookte zalm

20 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Ui

10 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

1 stuk(s)

Citroen

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Suiker

2 tl

Rodewijnazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)401 kcal
Energie (kJ)1678 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten12 g
waarvan suikers10 g
Vezels3.4 g
Eiwitten15 g
Zout6 g

Benodigdheden

Kleine kom
Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2

Snijd de verse kruiden fijn. Voeg de kruiden toe aan een kleine kom. Meng met 1/2 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak. Snijd of schaaf acht dunne plakken van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf.

3

Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie per persoon op hoog vuur en frituur de kappertjes 2 - 3 minuten, tot ze openspringen. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Let op: dep de kappertjes goed droog vóór het frituren anders kan de olie gaan spatten.

4

Verdeel de koudgerookte zalm over twee kleine borden. Leg een handje slamix in het midden op de zalm. Rol de komkommerplakken op in de lengte en verdeel de rolletjes over de zalm. Garneer met de rode ui en de kappertjes. Besprenkel met de kruidenolie.