Zalmcarpaccio met zelfgemaakte kruidenolie
Zalmcarpaccio met zelfgemaakte kruidenolie

Zalmcarpaccio met zelfgemaakte kruidenolie

Voorgerecht | 2 porties | Kappertjes & ingelegde rode ui

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Zoals deze zelfgemaakte carpaccio van koudgerookte zalm. Perfect als voorgerecht van een feestelijk diner!

Tags:
Recipe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

120 g

Smoked salmon

20 g

Capers

1 piece

Red onion

10 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

1 piece

Lemon

40 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

1 piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

2 teaspoon

Sugar

2 teaspoon

Red wine vinegar

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

2 teaspoon

Salt

Nutrition Values

Calories401 kcal
Energy (kJ)1678 kJ
Fat31 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate12 g
Sugar10 g
Dietary Fiber3.4 g
Protein15 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2

Snijd de verse kruiden fijn. Voeg de kruiden toe aan een kleine kom. Meng met 1/2 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak. Snijd of schaaf acht dunne plakken van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf.

3

Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie per persoon op hoog vuur en frituur de kappertjes 2 - 3 minuten, tot ze openspringen. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Let op: dep de kappertjes goed droog vóór het frituren anders kan de olie gaan spatten.

4

Verdeel de koudgerookte zalm over twee kleine borden. Leg een handje slamix in het midden op de zalm. Rol de komkommerplakken op in de lengte en verdeel de rolletjes over de zalm. Garneer met de rode ui en de kappertjes. Besprenkel met de kruidenolie.