Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Zoals deze zelfgemaakte carpaccio van koudgerookte zalm. Perfect als voorgerecht van een feestelijk diner!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
120 g
Smoked salmon
20 g
Capers
1 piece
Red onion
10 g
Fresh chives, dill & flat leaf parsley
1 piece
Lemon
40 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée
1 piece
[Persian] cucumber
2 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
2 teaspoon
Sugar
2 teaspoon
Red wine vinegar
2 tablespoon
Extra virgin olive oil
2 teaspoon
Salt
De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.
Snijd de verse kruiden fijn. Voeg de kruiden toe aan een kleine kom. Meng met 1/2 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak. Snijd of schaaf acht dunne plakken van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf.
Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie per persoon op hoog vuur en frituur de kappertjes 2 - 3 minuten, tot ze openspringen. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Let op: dep de kappertjes goed droog vóór het frituren anders kan de olie gaan spatten.
Verdeel de koudgerookte zalm over twee kleine borden. Leg een handje slamix in het midden op de zalm. Rol de komkommerplakken op in de lengte en verdeel de rolletjes over de zalm. Garneer met de rode ui en de kappertjes. Besprenkel met de kruidenolie.