Zalmfilet in zelfgemaakte kruidenkorst met gepofte cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmfilet in zelfgemaakte kruidenkorst met gepofte cherrytomaten

Zalmfilet in zelfgemaakte kruidenkorst met gepofte cherrytomaten

met aardappel-bieslookpuree, olijven en frisse salade

Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

15 gram

Kalamata-olijven

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3369 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten47.2 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten54.8 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels11.7 g
Eiwitten31.4 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Aardappelstamper
Saladekom

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.
  • Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen.
Zalm bereiden
2
  • Snijd de bladpeterselie en bieslook fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de bladpeterselie, panko, knoflook, de helft van de bieslook en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de zalm met de huid naar beneden in een ovenschaal. Verdeel het panko-kruidenmengsel over de zalm.
Zalm bakken
3
  • Verdeel de cherrytomaten rond de zalm in de ovenschaal. Besprenkel de cherrytomaten met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de zalm met de cherrytomaten 10 - 12 minuten in de oven.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de boter, een scheutje melk en de helft van de mosterd toe.
  • Voeg de overige bieslook aan de puree toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, de overige mosterd. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer en slamix toe aan de saladekom en meng goed. Garneer met de olijven.
  • Serveer de zalm en cherrytomaten samen met de aardappel-bieslookpuree en salade.