Zalmfilet met frisse witlofsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmfilet met frisse witlofsalade

Zalmfilet met frisse witlofsalade

met knolselderijpuree en knoflook-botersaus

Met dit recept tover je 268 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Koolhydraatarm
Keto
Pescotarisch
Allergenen :
Selderij
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

0.3 stuk(s)

Knolselderij

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Witlof

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2728 kJ
Energie (kcal)652 kcal
Vetten50.3 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten13.7 g
waarvan suikers3.8 g
Vezels7.1 g
Eiwitten28.9 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Knolselderij koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de knolselderij.
  • Schil de knolselderij en snijd in kleine stukken.
  • Kook de knolselderij 12 -15 minuten in de pan met deksel. 
  • Giet af en laat afgedekt staan.
Salade maken
2
  • Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer het witlof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in fijne reepjes. 
  • Meng de mayonaise met de wittewijnazijn en maak een dressing in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rucola en veldsla en het witlof toe aan de saladekom en meng met de dressing. 
Zalm bakken
3
  • Verhit 1/4 van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg de zalm op de huid in de pan en bak 3 - 4 minuten, of tot de huid krokant is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Keer de zalm om en bak 2 - 3 minuten op de andere zijde (zie Tip).

Tip: Houd je van een zalm die goed gaar is? Verleng de baktijd dan met 2 - 3 minuten per zijde.

Saus maken
4
    • Pers de knoflook of snikd fijn.
    • Haal de zalm uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
    • Voeg de knoflook, de overige roomboter en roomkaas toe aan de pan (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

    Tip: Voeg een eetlepel water toe om de roomkaas wat losser te maken.

     
Puree maken
5
  • Voeg de knolselderij en de mosterd toe aan een hoge kom.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Pureer met een staafmixer tot een puree.
Serveren
6
  • Verdeel de knolselderijpuree over de borden.
  • Leg de zalm erbovenop.
  • Schenk de knoflook-botersaus over de zalm.
  • Serveer met de witlofsalade.