Vanavond kook je een Italiaanse klassieker: pasta met groene pesto. Deze smaakmaker heet voluit pesto Genovese, omdat de pesto oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Genua komt. We combineren de pesto met zalm – een vette vis boordevol eiwitten. Zo zet je niet alleen een lekkere, maar ook een voedzame maaltijd op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Cherrytomaten
90 gram
Spaghetti
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Zalmfilet met huid
(Bevat Vis)
20 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten en meng op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes. Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan en bak de courgette 4 – 6 minuten.
Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Smeer 1 tl pesto op de huid van elke zalmfilet en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de spaghetti met de tomaat. Voeg de rest van de pesto en de courgette toe en meng goed.
Verdeel de spaghetti over de borden en leg de zalmfilet erop.