Zalmworstje met bloemkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Zalmworstje met bloemkool

met gekleurde regenboogaardappel

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgegaarde opbakaardappelen

1 stuk(s)

Zalmworstjes

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

50 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)650 kJ
Energie (kcal)155 kcal
Vetten13.4 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten7.6 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels1.1 g
Eiwitten1.2 g
Zout0.2 g

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool.
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes.
  • Blancheer de bloemkool 3-4 minuten en giet daarna af.
2
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de voorgekookte gekleurde aardappelen 5-6 minuten, afgedekt.
  • Haal daarna de deksel van de pan en bak nog 5 minuten.
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de zalmworstjes in 3 minuten op hoog vuur rondom bruin. Verlaag het vuur en laat de zalmworstjes nog 4 minuten verder garen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan. Bak de bloemkool in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de dille fijn. Meng de dille en volle yoghurt in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de aardappels en bloemkool over de borden. Verdeel de worstjes erbij. Garneer de bloemkool met de dille-yoghurtsaus.