topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets

met ovenfrietjes en een tomaat-komkommersalade

In dit recept geef je de kip een extra knapperig korstje met panko: Japans paneermeel met grove korrels.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Half kruimige aardappelen

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Paprikapoeder

1 gram

Kipfilethaasjes

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

⅓ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)886 kcal
Energie (kJ)3709 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers15 g
Vezels8 g
Eiwitten36 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng de frietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Kipfilet marineren
2

Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1/3 zakje paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje.

Salade maken
3

Snijd de tomaat in partjes. Hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes. Meng de tomaat en komkommer in een saladekom met de bieslook, de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Kip paneren
4

Controleer de ovenfrietjes. Verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes erdoor, totdat ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.

Kipnuggets bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kipfiletreepjes dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Serveren
6

Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommersalade, de zoet-pittige chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.