In dit recept geef je de kip een extra knapperig korstje met panko: Japans paneermeel met grove korrels.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Half kruimige aardappelen
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
⅓ zakje(s)
Paprikapoeder
1 gram
Kipfilethaasjes
1 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
⅓ stuk(s)
Komkommer
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Gluten, Tarwe)
1 zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
½ el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
5 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng de frietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1/3 zakje paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje.
Snijd de tomaat in partjes. Hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes. Meng de tomaat en komkommer in een saladekom met de bieslook, de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Controleer de ovenfrietjes. Verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes erdoor, totdat ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.
Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kipfiletreepjes dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.
Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommersalade, de zoet-pittige chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.