Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met frisse salade

Tip voor extra feestelijke empanada's: bestrijk de bovenkant van het deeg voordat ze de oven in gaan met een geklutst ei en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

BBQ-rub

100 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)975 kcal
Energie (kJ)4078 kJ
Vetten64.4 g
waarvan verzadigd32.2 g
Koolhydraten58.3 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels7.1 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de wortel met een grove rasp.

Vulling bereiden
2

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de BBQ rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 1 minuut. Voeg het gehakt en de wortel toe en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los. Zet het vuur uit, meng de roomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Deeg voorbereiden
3

Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte doormidden. Snijd het deeg 2 keer in de breedte doormidden zodat je 3 vierkanten per persoon krijgt. Schep 2 el vulling op elk vierkantje deeg, maar houd de rand vrij (zie Tip).

Tip: Het is niet erg als je vulling overhoudt. Dit kun je gebruiken in de volgende stap. 

Empanada's maken
4

Strooi wat geraspte kaas over de vulling en vouw het vierkantje dicht zodat je een driehoek krijgt (zie Tip). Duw de rand goed dicht met een vork. Herhaal dit voor elke empanada zodat je 3 empanada's per persoon krijgt. Leg de empanada's op een bakplaat met bakpapier en bak in 15 - 20 minuten goudbruin in de oven.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan geen kaas. De kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van 1 tl wittewijnazijn per persoon, de extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Roer de tomaat en komkommer door de dressing in de saladekom. Snijd de blaadjes van peterselie fijn en meng door de salade. Roer eventuele overige empanadavulling door de salade (zie Tip).

Tip: De overige vulling kun je ook de volgende dag in een lunchsalade verwerken of gebruiken om een broodje mee te beleggen.

Serveren
6

Verdeel de empanada's over de borden. Serveer met de salade.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.