Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk

Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk

met krieltjes, tomaat-komkommersalade en mayonaise

De vissers van Fish Tales vangen hun tonijn zodat de oceaan zo min mogelijk wordt belast - één voor één met hengel en lijn.

Allergenen :
Vis
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Ei

15 gram

Panko paneermeel

25 gram

Kappertjes en gesneden augurken

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)891 kcal
Energie (kJ)3726 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14 g
Vezels6.4 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Kom
Koekenpan

Instructies

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade maken
2

Halveer de komkommer in de breedte en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf in linten. Snijd de tomaat in halve maantjes.Maak in een saladekom een dressing van de honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de komkommer en tomaat toe en meng goed.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!

Tonijnburgers maken
3

Laat de tonijn uitlekken en snipper ondertussen de sjalot.Meng de tonijn in een kom met 1 eierdooier per persoon, de sjalot, panko, kappertjes en augurk. Vorm 1 burger per persoon van het tonijnmengsel.Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de burgers in 3 – 4 minuten gaar. Keer regelmatig.

Tip: Laat de kappertjes en augurken eerst goed uitlekken of dep ze droog met keukenpapier.

Serveren
4

Meng de krieltjes met 1/2 el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.Leg op elk bord een tonijnburger. Schep de krieltjes en de tomaat-komkommersalade ernaast. Serveer met de mayonaise.