Zelfgemaakte tzatziki als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte tzatziki als extra

Zelfgemaakte tzatziki als extra

2 porties | met za'atar pitachips

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Maak deze week een heerlijk frisse komkommer-yoghurtdip met knapperige gekruide pitachips!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

½ stuk(s)

Citroen

20 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

1 zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

300 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2545 kJ
Energie (kcal)608 kcal
Vetten26.2 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten70.6 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels5.4 g
Eiwitten18.6 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Vergiet
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pers 1/2 citroen uit boven een kom.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Rasp 1/2 komkommer met een grove rasp. Laat de geraspte komkommer uitlekken in een vergiet. 
2
  • Snijd de pitabroodjes open en helemaal door zodat de boven- en onderkant los van elkaar komen. Snijd vervolgens in acht punten.
  • Verdeel de pita's over een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met 1 el olijfolie en bestrooi met de za'atar, peper en zout.
  • Bak de pita's in 15 minuten goudbruin.
3
  • Druk met de bolle kant van een lepel het vocht zoveel mogelijk uit de geraspte komkommer.
  • Voeg de Griekse yoghurt, de geraspte komkommer en bieslook toe aan de kom met het citroensap.
  • Meng de tzatziki en breng op smaak met peper en zout. 
4
  • Besprenkel de tzatziki met 1 tl extra vierge olijfolie en serveer met de pitachips.