Dit recept is geïnspireerd op locro de papa - deze van origine Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep geef je een originele draai met garam masala en kokosmelk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Zoete aardappel
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
0.64 stuk(s)
Bosui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
¼ stuk(s)
Limoen
½ pak(ken)
Rode kidneybonen
⅓ zakje(s)
Garam masala
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
200 ml
Kokosmelk
naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de wortel in gelijke blokjes. Verdeel beide over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper, zout en de helft van de tijm. Bak in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.
Snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen. Snijd de limoen in partjes. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.
Tip: Kidneybonen hebben van alle bonen het hoogste vezelgehalte. Per 100 gram bevatten ze bijna 1/3 van de ADH.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak hierin de helft van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de knoflook, garam masala en overige tijm toe. Bak een halve minuut en voeg dan de tomatenblokjes, de kokosmelk en 50 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokje.
Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe.
Pers ondertussen het sap van 1 limoenpartje per persoon boven een kleine kom. Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel en wortel erdoor en voeg het limoensap toe.
Tip: Je kunt de soep ook pureren met een staafmixer!
Garneer de soep met de rest van de bosui en de limoenrasp. Voeg naar smaak extra limoensap toe.