Zoete-aardappelsoep met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelsoep met witte kaas

Zoete-aardappelsoep met witte kaas

met cashewtopping, courgette en een ciabatta

Dit gerecht is geïnspireerd op locro de papa - een dikke soep uit Ecuador met als hoofdingrediënten aardappel (papa) en kaas.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Zoete aardappel

125 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3232 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers13 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de zoete aardappel af. Schil de zoete aardappel en de gewone aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm.

Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel. Fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege het gemalen komijnzaad en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Garnering snijden
3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes. Bak de bruine ciabatta 6 - 8 minuten in de oven. Hak de cashewstukjes grof.

Courgette bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan. Bak de blokjes courgette 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met de ciabatta.