Zoete-aardappelsoep met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelsoep met witte kaas

Zoete-aardappelsoep met witte kaas

met Peruaanse kruiden, courgette en cashewstukjes

Dit gerecht is geïnspireerd op locro de papa - een dikke soep uit Ecuador met de hoofdingrediënten aardappel (papa) en kaas.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Zoete aardappel

¾ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

350 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2939 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten28.5 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten80.9 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels10.4 g
Eiwitten24.6 g
Zout5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de aardappelen af. Schil de zoete en gewone aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje voor 350 ml water. Gebruik ook de helft van de witte kaas. Wat je overhoudt van de witte kaas kun je de volgende dag in een salade gebruiken.

Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 minuut. Voeg halverwege de Peruaanse kruiden toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

 

Garnering snijden
3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes (zie Tip). Bak het broodje 7 minuten in de oven.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Courgette bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteblokjes 6 - 8 minuten, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met het broodje.

Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.