Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaas

Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaas

met veldsla, rucola en pecannoten

Welke aardappel bevat meer vitamine A - de zoete of de gewone? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

200 gram

Zoete aardappel

1.5 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Pecanstukjes

1 stuk(s)

Ui

35 gram

Kruidenkaasblokjes

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Mosterd

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

5 ml

[Plantaardige] melk

50 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)635 kcal
Energie (kJ)2658 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers23 g
Vezels10 g
Eiwitten18 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen. Weeg de aardappelen en de zoete aardappel af. Schil ze en snijd in grove stukken. Kook beide aardappelen samen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

Roosteren
2

Snijd de tomaat in partjes. Meng in een ovenschaal de tomaat met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de tomaten 10 – 15 minuten in de oven. Hak ondertussen de pecanstukjes eventueel iets kleiner. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de pecanstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Rode ui bakken
3

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de ui 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Rode ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en een scheutje melk of een beetje van de bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de rode ui en de helft van de kruidenkaasblokjes door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de tomaat, rucola en veldsla doorheen.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige kruidenkaasblokjes en de pecanstukjes.