Zoete en gewone aardappelen zitten boordevol vitaminen en mineralen. Zoals vitamine A, wat bijdraagt aan gezonde ogen en een sterk afweersysteem.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Aardappelen
125 gram
Rode cherrytomaten
200 gram
Zoete aardappel
10 gram
Pecanstukjes
(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Ui
35 gram
Kruidenkaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Rucola en veldsla
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Mosterd
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de aardappelen en de zoete aardappel af. Schil ze en snijd in grove stukken. Zet beide aardappelen onder water in een pan, verkuimel het bouillonblokje erboven en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Weetje: Door de aardappelen in bouillon te koken en ook weer af te gieten voeg je extra smaak toe, maar blijft het zoutgehalte laag. Lekker én in balans!
Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 - 17 minuten in de oven. Schep halverwege om. Hak ondertussen de pecanstukjes eventueel iets kleiner. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pecanstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan van de pecanstukjes op middelmatig vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Wist je dat ui niet alleen rijk is aan vezels en B-vitaminen, maar ook bomvol antioxidanten en vitamine C zit?
Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en een scheutje melk of een beetje van de bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de ui en de helft van de kruidenkaasblokjes door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de cherrytomaten, rucola en veldsla doorheen.
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige kruidenkaasblokjes en de pecanstukjes.