Zoete kip met Hawaïaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete kip met Hawaïaanse twist

Zoete kip met Hawaïaanse twist

met pastasalade en gemengde sla

Vandaag bereid je een variant op kip Hawaii. In plaats van ananas, voeg je in dit gerecht mangochutney toe voor een zoete twist aan de kippendijfilet.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

¼

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Kippendijfilet

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Bosui

20 gram

Mangochutney

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

½ el

Bruine basterdsuiker

1 tl

Mosterd

2 el

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

2.5 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)893 kcal
Energie (kJ)3736 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers28 g
Vezels11.2 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook, sojasaus, sesamolie en per persoon: 1/4 blikje tomatenpuree, 1/2 el bruine suiker en 1 tl wittewijnazijn. Leg de kippendij in de kom en laat minimaal 5 minuten marineren. Schep af en toe om.

Snijden
2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel kort onder koud water. Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.

Kippendij bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kippendij in 4 – 6 minuten rondom bruin. Voeg de marinade van de kip en het witte gedeelte van de bosui toe en verlaag het vuur. Braad de kippendij, afgedekt, nog 10 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en voeg de mangochutney toe. Breng op smaak met peper en zout.

Pastasalade maken
4

Meng ondertussen in een grote saladekom de mayonaise met per persoon: 2 el melk, 1 1/2 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Voeg de geraspte wortel, het groene gedeelte van de bosui en de conchiglie toe aan de saladekom en meng door de dressing. Breng ruim op smaak met peper en zout.

Snijden
5

Haal de kippendijfilet uit de pan en snijd in reepjes. Kook eventueel de marinade van de kip verder in om de gewenste dikte te krijgen.

Serveren
6

Verdeel de radicchio en ijsbergsla over de borden. Schep de pastasalade op de sla en verdeel de kippendij over de borden. Besprenkel de kip met de saus uit de koekenpan.