Zwarte tagliatelle met grote garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus

Pasta nero bevat niet alleen inktvisinkt voor de kleur, maar ook voor de smaak. De inkt bevat namelijk de vijfde smaak: umami.

Allergenen :
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Rode peper

1 gram

Varkensworst met citroen en tijm

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

1 tl

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Citroen

125 gram

Peterselie-knoflookvarkensworst

100 gram

Grote garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

¼ tl

Suiker

25 ml

Groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2895 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers16 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Saussmaakmakers snijden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd het vel van de varkensbraadworst open en knijp het vlees uit het vel.

Saus maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met goede aanbaklaag op middelmatig vuur. Voeg de rode peper, ui en de helft van de knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg het vlees van de varkensworst toe en rul los in 3 - 4 minuten. Voeg daarna de gesneden tomaat, de tomatenblokjes, de suiker en per persoon 1 tl gedroogde tijm en 50 ml bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 30 minuten koken.

Snijden
3

Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in parten.

Zwarte tagliatelle koken
4

Breng, als de saus nog 10 minuten moet koken, een pan met water aan de kook voor de zwarte tagliatelle. Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar. Giet daarna af.

Garnalen bakken
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de overige knoflook, 1/2 tl citroenrasp per persoon en de garnalen toe. Bak 2 – 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe aan de tomatensaus en breng op smaak met flink wat peper en zout. Roer de zwarte tagliatelle door de tomatensaus en verdeel over de borden. Leg de grote garnalen erop. Serveer met de overige citroen.