Pasta nero bevat niet alleen inktvisinkt voor de kleur, maar ook voor de smaak. De inkt bevat namelijk de vijfde smaak: umami.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Rode peper
1 gram
Varkensworst met citroen en tijm
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
1 tl
Gedroogde tijm
½ stuk(s)
Citroen
125 gram
Peterselie-knoflookvarkensworst
100 gram
Grote garnalen
(Bevat Schaaldieren)
½ stuk(s)
Ui
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
¼ tl
Suiker
25 ml
Groentebouillon
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd het vel van de varkensbraadworst open en knijp het vlees uit het vel.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met goede aanbaklaag op middelmatig vuur. Voeg de rode peper, ui en de helft van de knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg het vlees van de varkensworst toe en rul los in 3 - 4 minuten. Voeg daarna de gesneden tomaat, de tomatenblokjes, de suiker en per persoon 1 tl gedroogde tijm en 50 ml bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 30 minuten koken.
Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in parten.
Breng, als de saus nog 10 minuten moet koken, een pan met water aan de kook voor de zwarte tagliatelle. Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar. Giet daarna af.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de overige knoflook, 1/2 tl citroenrasp per persoon en de garnalen toe. Bak 2 – 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe aan de tomatensaus en breng op smaak met flink wat peper en zout. Roer de zwarte tagliatelle door de tomatensaus en verdeel over de borden. Leg de grote garnalen erop. Serveer met de overige citroen.