Zweedse stijl hertengehaktballetjes in romige saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zweedse stijl hertengehaktballetjes in romige saus

Zweedse stijl hertengehaktballetjes in romige saus

met dikke frieten, cranberrychutney en broccoli

Rode uien worden vaak gekozen vanwege hun mildere, zoetere smaak in vergelijking met gele uien. Ze karamelliseren prachtig tijdens het koken en voegen een lichtpittige smaak toe zonder de andere smaken in een gerecht te overheersen.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

6 stuk(s)

Hertengehaktballetjes Provençaals

(Bevat Gluten, Tarwe)

200 gram

Broccoli

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)

40 gram

Cranberrychutney

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

½ stuk(s)

Ui

250 gram

Dikke friet met schil

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 tl

Bloem

1 el

[Plantaardige] roomboter

50 ml

Zoutarme groentebouillon

25 ml

Water voor saus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4198 kJ
Energie (kcal)1003 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd19.3 g
Koolhydraten82.9 g
waarvan suikers23.3 g
Vezels14.7 g
Eiwitten35.3 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Deksel
Large Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de broccoli.
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Schep de frieten halverwege om.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Koken
2
  • Kook de broccoli 4 - 6 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de helft van de gomasio-tuinkruidenmix. Bewaar apart.

Weetje: Broccoli is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Saus maken
3
  • Verhit de roomboter in een grote koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ui en bloem 1 minuut, of tot het licht begint te bruinen.
  • Voeg de room, bouillon, mosterd, sojasaus en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de koekenpan. 
  • Meng het geheel met een garde en laat de saus 4 - 6 minuten inkoken. Voeg eventueel wat extra bloem toe als de saus te dun blijft.
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de koekenpan en bak, afgedekt, nog 5 - 6 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de frieten, broccoli en de balletjes in roomsaus over de borden.
  • Garneer de broccoli met de overige gomasio-tuinkruidenmix.
  • Serveer de gomasio-mayonaise en de cranberrychutney erbij.